Bulut teknolojisi sizin için doğru bir çözüm mü? Evet...

Bulut teknolojisi sizin için doğru bir çözüm mü? Evet...

 Günümüzde gelişen ve hızlanan internet altyapısının getirdiği "Bulut Sunucu" Altyapısı'nın avantaj ve desavantajlarına kısaca göz atalım. Bulut sunucusunun bilişimciler için en büyük avantajı kolay konfigüre edilebilir olması ve ölçeklendirilebilmesi. Bu biraz teknik bir konu tüketici olarak bizlere ne faydası var. İşe, iş hayatınızına getirdiği kolaylıklarla başlayalım. Günümüzde sahada geçirilen zaman giderek artmakta ve mesai saatlerimiz giderek esnemektedir. Tabi yüksek rekabetin getirdiği zorunluluklar bize kendi bilgimize hızlı ulaşma şartını getiriyor. Yükselen maliyetler, aynı anda iki yerde olamamız gibi sebepler değerli zamanımızı daha efektif kullanmaya itiyor. Bulut sunucu hizmeti ile işlerimizi organize ediyorsak tüm bilgilerimize mobil cihazımızdan hızlıca ulaşabiliyoruz. Online yazılımınıza uygun arayüz ile her yerden işinizi halledebilirsiniz.

Bulut sunucunuz yoksa da ulaşabilirsiniz evet ama bunun için neler gerekli bir bakalım.

En az 2000$ lık bir donanım altyapısı. Soğutma sistemi çok lüks kaçar. Elektrik kesintisini önlemek için 3000$ civarında bir jeneratör. Bu altyapıyı destekleyecek ayda en az 50$ civarı fatura edilen internet altyapısı. Bu sunucuya bağlanacak yetkide VPN'e sahip doğru konfigüre edilmiş bir PC. Ayrıca sunucuda çalışacak kadar gelişmiş bir program ve daha birsürü teknik detay. Kısacası pahalı bir altyapı ve sürekli bakım isteyen bir sunucu. 

Bulut teknolojisinde ise işler aslında azıcık farklı. Fakat bu küçük farklar size büyük avantajlarla geri dönüyor. Mesela 2000$ sunucu çok daha pahalı bir sunucu ile değiştiriliyor. Fakat ücreti abonelik sistemi ile bölünüyor. 2000$yerine aylık 30-40-50 ne kadar isterseniz o kadar ödüyorsunuz. Elektrik soğutma vs gibi ücretler buna dahil. . Çünkü sunucusunuz bir verimerkezinde barındırılır. Veri merkezler düşük ücretlerle size elektrik, internet bağlantısı, yangın koruması, güvenlik duvarı gibi hizmetler sunabilir. Online yazılımınız için ise ne kadar ücret ödeyeceiniz size kalmış

Aylık 5$ gibi rakamlara bulut sunucunuzu kullanabilirsiniz. Tabi sunucu yönetimini bilmeniz gerekmektedir. 

Peki bulut çok mu güzel? Herşey muhteşem mi? Eğer sadece laptop işinizi görüyorsa değil... İnternetiniz kesildi mi bulutsunucunuza bağlanacak bir cihazınız yoksa giremezsiniz. Günümüzde bu da artık sorun olmuyor. Cep telefonlarınızla veya tabletinizle işinizi yapmaya devam edebiliyorsunuz. Evet bence çok mantıklı.Online yazılım kullanıyorsanız biçilmiş kaftan. Güvenlik? Size bağlı ne kadar isterseniz o kadar güvenli yapabilirsiniz. Bugün bankalar da size bulut sunucuları ile hizmet sunuyorlar unutmayın. 

Sonuç:

Yüksek altyapı harcamasında kurtulmak ve daha mobil bir yaşam için bulut teknolojisine geçin. Online yazılım konusunda bulut sunucular çok başarılı sonuçlar üretebilmektedir. Bize yazın size en iyi çözümü üretelim. Formu doldurmanız yeterli. Dönüş hızımıza hayran kalacaksınız.

 


Güncel Konular! Bloglarımıza Göz Atın

Bize Merheba Demek İster Misiniz? Sizden Mail Almak İsteriz.


(0322) 244 10 34


bilgi@ekinyazilim.com

Reşatbey Mah. 62005 Sk. Bilge Apt. Kat:2 No:5
Seyhan / Adana / Türkiye

Mesajınızı aldık, teşekkür ederiz...

banner

Subscription Request Successfully placed!

Your Message successfully sent!